Valokuvat ja vastuut sekä kotisivut kuntoon 5.9.19

Kuinka käyttää valokuvia oman toiminnan esittelyssä? Saanko käyttää muiden ottamia kuvia mainoksissa? Valokuvien laillinen hyödyntäminen omassa toiminnassa eli tekijänoikeuslain lyhyt oppimäärä ja vinkit onnistuneisiin valokuviin.

HUOM! LISÄYS KURSSISISÄLTÖÖN 3.6 : KOTISIVUKLINIKKA. Ovatko kotisivusi aikansa eläneet vai etkö ole vielä saanut aikaiseksi sellaisia edes ajatella? Ovatko kotisivut tarpeelliset, miten sellaiset tehdään ja ennenkaikkea mitä sisältöä niissä olisi hyvä olla? Tästä lisää syyskuun koulutuksessa, jossa mukana kouluttajana Sivutaikuri Annika Pulkkinen!

Ilmainen valokuva voi olla mittaamattoman kallis. Lasku valokuvan luvattomasta käytöstä voi olla jopa useita tuhansia euroja, jos sitä käytetään väärin esimerkiksi yrityksen markkinoinnissa. “Kuva lainattu netistä” tai “ai en tiennyt ettei saa käyttää” ei valitettavasti riitä lähdemaininnaksi tai vastaukseksi, jos kuvan luvaton käyttö on jo tapahtunut.

Valokuvia saa ja kannattaa ehdottomasti käyttää yrityksen markkinoinnissa sanomaa vahvistamassa, mutta tästä tilaisuudesta saat varmat otteet siihen millaisia kuvia saat käyttää ilman erillistä lupaa tai käyttömaksua! Saat myös vinkkejä siihen, kuinka itse otettuja kuvia kannattaa käyttää sen oman viestin eteenpäin viemisessä.

Jos siis tekijänoikeuslaki tuntuu heprealta tai omien kuvien julkaisu vähän jännittää, säästä itseäsi päänvaivalta ja mahdolliselta jälkipuinnilta osallistumalla Valokuvat ja vastuut- tilaisuuteemme 5.9.19 klo 17.30 alkaen. Pääset kuulemaan vinkkejä ja apua valokuvaaja Jenni Oraselta, joka tekee sekä valokuvausta työkseen, että opettaa sitä yrityksille markkinoinnin näkökulmasta. Keskustelua monimuotoistamassa mukana päiväkotiyrittäjä Tuire Nieminen, joka kertoo kuinka on oppinut käyttämään valokuvia omassa työssään ja kuinka hänen yrityksensä mainontaan vaikuttavat valokuvat ja miten esimerkiksi lapsiasiakkaiden valokuvien kanssa tulee toimia.

Voit osallistua tapahtumaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen täällä (tällöin saat laskun osallistumisestasi) tai ostamalla lipun nettikaupastamme sivun oikeassa reunassa. Tilaisuus järjestetään Metsolahden kylätalolla.

Tervetuloa mukaan Loistavaan Piiriimme!

Terveisin,

Jenni Oranen ja Tuire Nieminen

Jätä kommentti